Ga terug naar ander werk

Byta

Een private affiliate netwerk. Geen tussenpartij, volledige software as a service in eigendom van de webshop.

Huidige landschap

In Nederland zijn er een aantal spelers actief met een groot marktaandeel. Affilliatenetwerken zoals Daisycon, TradeTracker, Awin, Tradedoubler brengen publishers (webshops) en affiliates (wederverkopers) bij elkaar. Publishers dragen een klein percentage af als commissie op basis van de verkoop.

Extra verkoopkanaal met tussenpartij

Voor publishers is affiliate marketing een extra verkoopkanaal, met een vergoeding gebaseerd op de prestaties voor de affiliates. Het gebruik van een affiliatenetwerk heeft een aantal voordelen voor de publishers: 1 contactpersoon van het netwerk om vergoedingen en afspraken mee te maken en geen uitgebreide administratie van de sales. Netwerken hanteren als business model vaak een vergoeding gebaseerd op de prestaties van de affiliates.

Maar kan het niet anders?


Maar waarom moet een publisher het uitbesteden? Kan een webshop niet zelf een eigen affiliate netwerk opzetten? Waarbij de tussenpersoon, het netwerk volledige eigendom is van de publisher. Contracten kunnen eenvoudig zelf aangemaakt worden en platform biedt een solide oplossing om de feeds te beheren. Daarom bedachten we Byta (Zweeds voor handel). Een service voor publishers om zelf affiliate marketing op te zetten. Dit bespaart de webshop veel uitgaven en via het platform kan een webshop zelf eenvoudig affiliates contacten, contracten maken en betalingen regelen. En alle data is volledig eigendom van de publisher.

Een optimale werking voor beide partijen

 1. Via byta maakt een publisher een subdomein aan en vult daar de gegevens in.
 2. Geïnteresseerde affiliates kunnen zich aanmelden waarop een publisher een affiliate beoordeeld.
 3. Na toegang kan de affiliates de feed van producten gebruiken, tracking toevoegen en aan de slag met affiliate marketing. Wekelijks krijgt de publisher en affiliate de rapportages en doet het platform de ontdubbeling en uitbetaling.
 4. Hoe komen publishers aan affiliaties. Door het plaatsen van ene link naar de landingspagina (volledige te beheren in byta) kunnen bestaande en nieuwe affiliates zich aanmelden. Ook kan er vanuit byta een mailing verstuurd worden naar bestaande afflliates met een uitnodiging.

Voordelen tov van huidige spelers

 • Een eigen affiliate systeem (eigenaar data)
 • Directe relatie met je publishers (contracten, commissies & contact)
 • Lagere kosten.
 • Vaste vergoeding ipv perfomance-base
 • Data is eigendom van adverteerder
 • Direct contact met publishers
 • Objectieve statistieken
 • Whitelabel platform (affiliate.watchxl.com)

Geen Netwerkkosten, opstartkostenkosten, licentiekosten, traffic fee’s. €500 per maand.

Business model?

Byta?

Zweeds voor handel. Een byte (symbool: B) is een binaire eenheid van informatie, voor te stellen als een woord van een aaneengesloten rij van bits.

Snap je er geen byte van? Mail Sander voor meer duidelijkheid.