Ga terug naar ander werk

Digitale transformatie Triathlon Bond

Smart federation


Gezamenlijk investeren, gezamelijk profiteren

Met onze universele aanpak van Mijn Sportbond is ook de Nederlandse Triathlon Bond aangehaakt om start te maken naar een smart federatie. Tijdens de ontwikkeling van de Mijn omgeving is rekening gehouden op 3 niveau’s om de Mijn omgeving voor elke sportbond in te kunnen zetten.

Terminologie
Iedere sport gebruikt weer andere termen om de sport en zijn activiteiten te beschrijven. Daarom hebben we de terminologie volledig losgekoppeld van de techniek om zo per bond termen voor de sporter (atleet, renner) te beschrijven. Zo maken we het platform relevant voor alle betrokkenen en geeft flexibiliteit op bondsniveau.


Vormgeving
Om het uiterlijk aan te sluiten bij de huisstijl van de bond gebruiken we de richtlijnen van de huisstijl. Zo is op alle fronten de styling van de bond aanwezig.


Regels
Om flexibiliteit te behouden is er per bond de mogelijk om het beleid per rol aan te passen. Om voor de jury rollen bij de Triathlon Bond minder rechten toe te passen en bij de KNWU de rechten uit te breiden. Zo kunnen we per rol (voorzitter vereniging, medewerker leden of official) de rechten inkleden.


Roadmap – Samen optrekken

"Snel inschrijven voor evenementen en het live volgen van resultaten."

Een van de speerpunten van de nieuwe Mijn Omgeving

Demo

Om alle betrokkenen een beeld te geven van de toekomst is er een interactieve mockup ontworpen om in een begin stadium te laten zien wat mijntriathlonNL kan betekenen voor atleten.


Mockup van een triathlon wedstrijd

Van inventarisatie naar visualisatie

Om alle medewerkers van de bond te informeren over de nieuwe structuur zijn er visuals ontworpen om inzicht te geven en de werkwijze daarop aan te passen.
Nice to have 1 – Reisafstand berekenen

Voor de jurering van officials berekenen we op basis van de woonplaats van de official de afstand tot het evenement. Zo kunnen we officials die dichtbij het evenement wonen makkelijk inzetten voor het evenement om de afstanden zoveel mogelijk te beperken (duurzaam). En om reiskosten te berekenen kunnen we eenvoudig achteraf de reiskosten per official en evenement berekenen.


Nice to have 2 – Locaties en GPX routes

De Mijn omgeving bevat ook een uitgebreid beheer van locaties. Per evenement is het mogelijk om verschillende type locaties toe voegen; van de start, kleedkamer en de finish. Ook bieden we organisatoren de mogelijkheid om routes te importeren via een GPX-bestand.


Nice to have 3 – SendGrid dynamische templates

We zetten SendGrid in om alle e-mails vanuit het platform te versturen. Zo krijgen de medewerkers bij de bond inzicht in het e-mailverkeer en de mogelijkheid om zelf de inhoud van de e-mailtemplates aan te passen. De bondsmedewerkers maken gebruik van de dynamische templates van SendGrid om zo conditionele inhoud toe te voegen; oftewel tekst aanpassen op basis van de inhoud van de e-mail.

Meer weten over onze visie voor bonden?

Bekijk ook de andere case over Mijn Sportbond of neem contact op met Sander.

Bekijk ook de laatste ontwikkelingen op mijnsport.nl.