Ga terug naar ander werk

Media channel

Platform voor pers en media

AFC

Asian Football Confederation

TBWA

Gertjan Tijms

Duur

Ontwikkeling in 3 maanden

Situatie

Geen veilig communicatiemiddel voor journalisten, fotografen en pers.

Idee

Ontwikkeling van een media platform om afgeschermd informatie te delen en registratie en accreditatie in 1 platform te integreren.

Asian Football Confederation (AFC)

is een van de 6 voetbal confederaties en net als de UEFA onderdeel van de FIFA. AFC organiseert jaarlijks meer dan 30 kampioenschappen en Konstruktiv heeft in samenwerking met TBWA een media channel ontwikkeld. Het platform richt zicht op alle verschillende type gebruikers die zich professioneel inzetten tijdens evenementen. Denk hierbij aan fotografen en journalisten.

"Om journalisten overal en altijd te voorzien in media is een van de hoofdtaken van het media platform"

De missie van het channel

Registratie & accreditatie

Essentieel voor de toegang tot evenementen is de registratie en accreditatie. Privacygevoelige gegevens zoals een paspoort, rijbewijs kunnen geupload worden en na handmatige controle van een AFC medewerker krijgt diegene toegang tot het platform. Per evenement is er een accreditatieprocedure om alleen de juiste mensen toegang te geven.

Informatie afgeschermd

Alle informatie is volledig afgeschermd. Naast een agenda (met lijst, week en maandweergave) is er informatie specifiek van het evenement, trainingen, conferenties en activiteiten. Ook het downloaden van foto, audiobestanden en rapportages is een veelgebruikte functie voor de pers.

"Door het media channel kunnen wij pers de juiste tools geven zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren"

AFC Official

Evaluatie door externen

Per evenement worden er een officials aangewezen die een evaluatie uitvoeren van het evenement. Alle antwoorden verschijnen in een rapport en geven een objectief mening van een verlopen evenement. De rapportages worden samengevoegd en per mail verstuurd naar de AFC Media reporter.

Meer weten?

Naast het maatwerk voor AFC is een mediaplatform voor meer mogelijkheden in te zetten. Denk aan accreditatie, ticketing en reserveringen.

Een lijst van kenmerken is te bekijken opĀ mediachannel.co