Ga terug naar ander werk

Onderhouds app

iPad app voor onderhoud van gevels

Gevelbeheer Nederland

is onderdeel van de Rollecate Groep

Wie?

Producent en onderhoud van gevels

iPad App

Gekoppeld met platform en endoscoop

Administratieve rondslomp

Otto van Gevelbeheer kwam bij ons met een vraagstuk. Het renoveren van gevels brengt veel papierwerk en administratieve rondslomp met zich mee. We kwamen met het idee om een app te bouwen. Een iPad app voor monteurs om zelf de opname uit te voeren en de klant op afstand te laten meekijken.

"Normaal kunnen we een kast aanschaffen met al het papierwerk, nu kunnen we direct de voortgang zien"

Otto Koops, Projectleider ontwikkeling iPad app Gevelbeheer

Monteurs in de wolken

Het renoveren en onderhouden van gevelelementen in grote kantoren is een lastig proces. De controle van de onderdelen kan pas beginnen na het verwijderen van de gevelpanelen. De staat van het kozijn, de kitranden, isolatie en constructie is pas na demontage goed te inspecteren.

Klant kijkt mee

Daarom heeft Gevelbeheer Nederland er voor gekozen om het hele traject te documenteren. Niet op papier, wat al vaak voor een gemiddeld project een gigantische papierwinkel oplevert. Die ook bijgewerkt moet worden. Met de iPad kan de monteur tijdens alle fases de elementen inspecteren, documenteren, een foto plaatsen en de voortgang aangeven.

De opdrachtgever is in staat om in te loggen op het platform en kan alle registraties op afstand bekijken. Bij bepaalde stoppunten kan de opdrachtgever zelf een keuze maken op basis van het advies van de inspecteurs.

"Niet op papier, wat al vaak voor een gemiddeld project een gigantische papierwinkel oplevert"

Projectleider Erik

Uitbreiding met een endoscoop

In combinatie met een slimme endoscoop kan een monteur ook een foto maken van onderdeel wat lastig is te fotograferen, die met een druk op knop weer gekoppeld kan worden aan een registratie. Zo kan er een expert op afstand meekijken en advies geven over de renovatie. Transparant voor Rollecate en de klant.

Managementsamenvatting

  • Registratie van gevelelementen
  • Toevoegen foto, video en materiaal vanuit de slimme endoscoop
  • Visuele weergave van gevel met status per gevelelement
  • Notificaties voor klant indien er een actie vereist is
  • Wekelijkse rapportages in mail