Ga terug naar ander werk

Verhuisdieren.nl

De zoektocht naar een nieuw baasje

Aanbod en vraag bij elkaar brengen

Verhuisdieren.nl is een stichting die zich inzet om huisdieren verantwoord te herplaatsen. Helaas komen elk jaar nog meer dan 75.000 dieren in het asiel terecht. Er is veel aanbod, maar er is ook vraag. De website trekt maandelijks 55.000 unieke bezoekers en het aantal van dieren ligt rond de 600 en stijgt langzaam.

Zoektocht

Femke & Tijn zochten een professionele partij om het platform te ondersteunen en verder uit te bouwen. We zijn vanaf oktober gestart met de samenwerking en voeren maandelijks in een korte sprint verbeteringen uit.

"Match mens & dier"

De missie van verhuisdieren.nl

Help de gebruiker

Het huidige aanbod van dieren was door gebruikers niet goed te vinden. Een van de eerste werkzaamheden was het verbeteren van de dataset en het toevoegen van de correcte locaties (GPS) bij de dieren. Bezoekers krijgen nu de juiste dieren te zien als ze filteren op locatie. Ook hebben we het bereik van het filter aangepast om het aantal resultaten te verhogen. Mensen willen graag iets verder reizen om een huisdier op te nemen, blijkt uit de ervaringen van de vrijwilligers die het platform beheren.

Dieren in je mailbox

Een andere toevoeging was het uitbreiden van de dagelijkse mails. Na het aanmaken van een zoekprofiel krijg je dagelijks een mail indien er een nieuw match is die voldoet aan je zoekprofiel. De mail bevatte eerste geen informatie over de matches. Wij hebben de mail uitgebreid met een overzicht van nieuwe dieren, inclusief profielfoto, naam en korte introductie. De verbetering zorgt ervoor dat het verkeer 17% is gestegen. Voor veel gebruikers van het platform is E-mail de manier om op de hoogte te blijven.

verhuisdieren.nl