Ga terug naar ander werk

Wattmeister

Indoor cycling platform

Wattmeister

Challenges

Werkzaamheden

Ontwikkeling huisstijl, platform en iOS app.

Situatie

Een nieuwe competitie tussen wielrenners opzetten

Doel

Become the Wattmeister

Start the Challenge

In samenwerking hebben we een platform opgezet om op een objectieve manier de inspanning van wielrenners te meten. Waarbij de app de inspanning van de wielrenner meet in wattages (verhouding aantal watt tot 1 kilo). Via de app kunnen wielrenners Wattmeister Challenges individueel starten en meedoen aan wedstrijden in groepsverband.

Wattmeister kan de oplossing gaan worden om talenten te scouten, competities te versterken en een graadmeter te worden voor wieleractiviteiten.

Verified by Wattmeister

Een challenge kan op 2 manieren gereden; individueel en tijdens een Wattmeister evenement. Waarbij de challenge tijdens een evenement geverifieerd is en meedoet in de officiƫle ranking van Wattmeister. Tijdens een challenge trapt de fietser een aantal watts voor een bepaalde periode, waarbij het aantal geleidelijk aan stijgt. De app registreert de getrapte watts en slaat dit op in het platform. Na de challenge kan het aantal watts vergeleken worden met andere rijders.

Ergosysteem

Voor Wattmeister ontwikkelde Konstruktiv de huisstijl, iPhone app en het platform. De app communiceert via Bluetooth met de ergotrainer van Tacx en stuurt de data (getrapte wattages + weerstand) door naar de app en het platform. Met andere partijen kan de Wattmeister de oplossing gaan worden om talenten te scouten, competities te versterken en een graadmeter te worden voor wieleractiviteiten.